loader image

Graduats en Formació Professional de Vídeo i So. Quines oportunitats laborals ofereixen?

Explorant les perspectives professionals en els graus de formació professional de vídeo i so.

Els graus de formació professional (FP) en so i vídeo ofereixen diverses sortides professionals en indústries relacionades amb la producció audiovisual, la música, l’entreteniment, la comunicació i la tecnologia. Algunes de les sortides professionals comunes per als graduats en aquests camps inclouen:

Tècnic de so en estudis de gravació: treballar en la gravació, mescla i producció de música, bandes sonores, podcasts, etc., en estudis de gravació professionals.

Tècnic de so en televisió i cinema: col·laborar en la gravació i postproducció de so per a produccions audiovisuals, incloent-hi pel·lícules, programes de televisió, documentals, etc.

Enginyer de so en directe: treballar en esdeveniments en viu, concerts, teatres, conferències, etc., manejant l’equip de so en temps real.

Tècnic de postproducció d’àudio: treballar en l’edició, mescla i masterització d’àudio per a diversos mitjans com cinema, televisió, videojocs, realitat virtual, etc.

Operador d’equips de vídeo: manejar equips de gravació i edició de vídeo per a produccions audiovisuals, televisió, publicitat, entre d’altres.

Tècnic d’il·luminació en espectacles: treballar en el disseny i operació de sistemes d’il·luminació per a concerts, esdeveniments en viu, teatre, entre d’altres.

Editor de vídeo i postproducció: editar i produir contingut visual per a cinema, televisió, publicitat, xarxes socials, etc.

Tècnic en mitjans audiovisuals: manteniment i gestió d’equips audiovisuals en empreses, institucions educatives, centres culturals, etc.

Dissenyador de so per a videojocs: creació i edició d’efectes de so i música per a videojocs.

Productor audiovisual independent: treballar de forma autònoma com a productor de continguts audiovisuals per a clients diversos o per a plataformes digitals pròpies.

En conclusió, aquestes són només algunes de les sortides professionals més comunes, però hi ha moltes altres oportunitats en el camp del so i el vídeo, especialment amb el creixement continu de la indústria de l’entreteniment i els mitjans de comunicació. A més, la convergència de tecnologies com la realitat virtual, la realitat augmentada i la intel·ligència artificial està creant noves oportunitats en aquests camps.