loader image

Descobriu el Cicle Formatiu de Grau Superior en Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge

Si tens passió per la fotografia, el cinema, la televisió i el món audiovisual en general, el Cicle Formatiu de Grau Superior en Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge és una opció educativa que et pot obrir les portes a una carrera creativa i dinàmica. Aquest programa formatiu et prepara per treballar en diversos àmbits de la indústria audiovisual, proporcionant-te les habilitats i coneixements necessaris per destacar al mercat laboral.

1. En què consisteix aquest cicle formatiu?

El cicle formatiu de grau superior en il·luminació, captació i tractament d’imatge s’enfoca en tres àrees fonamentals:

Il·luminació: Aprendràs a dissenyar, planificar i executar esquemes d’il·luminació per a produccions audiovisuals, teatre, espectacles i esdeveniments. Coneixeràs els diferents tipus de llums, el seu ús i els efectes que poden crear, així com la importància de la il·luminació a la narrativa visual.

Captació d’imatge: Aquest mòdul us ensenyarà a manejar càmeres de vídeo i fotografia, tant en entorns controlats com en exteriors. Dominaràs la tècnica i l’art d’enquadrar, enfocar i capturar imatges que expliquin històries i transmetin emocions.

Tractament d’imatge: T’especialitzaràs en l’edició i la postproducció d’imatges i vídeos. Utilitzaràs programari avançat per retocar fotografies, corregir colors, editar vídeos i crear efectes visuals que millorin la qualitat final del producte audiovisual.

2. Assignatures i continguts

El currículum del cicle formatiu inclou una varietat d’assignatures que us permetran desenvolupar una comprensió integral del procés de producció audiovisual:

Tècniques d’il·luminació: Teoria i pràctica de la il·luminació en diferents contextos.
Càmares de vídeo i fotografia: Ús i manteniment dequips professionals.
Tècniques de so: integració del so amb la imatge.
Postproducció d’imatge: Edició i tractament digital d’imatges i vídeos.
Projectes audiovisuals: Planificació, desenvolupament i execució de projectes reals.
Formació i Orientació Laboral: Preparació per a la inserció al mercat de laboral.

3. Sortides professionals

Aquest cicle formatiu et prepararà per exercir diversos rols a la indústria audiovisual, tals com:

Tècnic d’il·luminació: Treballa a televisió, cinema, teatre i esdeveniments en viu.
Operador de càmera: Captura imatges per a produccions de vídeo i cinema.
Fotògraf professional: Realitza treballs en estudis fotogràfics, mitjans de comunicació o com a freelance.
Editor de vídeo: Edita i postprodueix material audiovisual per a diferents plataformes.
Tècnic de tractament d’imatge: Treballa a empreses de publicitat, màrqueting i comunicació visual.

4. Per què triar aquest cicle formatiu?

Triar el Cicle Formatiu de Grau Superior en Il·luminació, Captació i Tractament d’Imatge és una decisió que pot impulsar la teva carrera a la indústria audiovisual. No només adquiriràs habilitats tècniques i artístiques, sinó que també tindràs l’oportunitat de treballar en un camp emocionant i en evolució constant. A més, la formació pràctica i els projectes reals que faràs durant el cicle et proporcionaran una experiència valuosa i una xarxa de contactes professionals.

Si somies capturar i crear imatges que impactin, inspirin i entretinguin, aquest cicle formatiu t’ofereix les eines i el coneixement per fer-ho realitat. Atreveix-te a il·luminar el teu futur professional i descobreix tot el que pots aconseguir al món de la imatge i la llum!

Consulta tota la informació del curs a la nostra página web i posa’t en contacte amb nosaltres per resoldre qualsevol dubte.